The History of Amsterdam

Amsterdam is een stad waar de meeste mensen Nederlanders zijn en dat voel je in alle lagen van de bevolking. Amsterdam is echter ook de thuisbasis van een groot kampioen; iemand die een echt voorbeeld is van de Nederlandse moraal en waarden:

Jack Johnson

Op 5 oktober 1830 stierf de moeder van Jack Johnson en liet ze hem achter bij een vrouw. Jack was 11 jaar oud en een inwoner van Noord-Holland, woonde bij zijn oma. Blijkbaar was dit een moeilijke tijd voor de jonge Johnson. Zijn vader steunde hem niet omdat hij jaloers was dat zijn zoon zo'n prestatie in het boksen was en zo'n groot deel van het gezin. Uiteindelijk wijdde Jack zich volledig aan de bokssport en werkte hij hard aan zijn doelen.

Hij won zijn eerste bokswedstrijd op 16 mei 1718 op 16-jarige leeftijd. Dit was zijn geboorteplaats en hij was er erg emotioneel door geraakt. Om de pijn te verzachten, vocht Jack tegen lokale taaien onder leiding van meneer syllabus. Jack was ongeslagen en ging naar Creteles Avenue, die niet zo ruig was. Er waren daar twee periodes waarbij Jack beide won.

Jack Johnson's faam verspreidde zich in Engeland en hij werd erkend als de kampioen, ongeslagen bokser. Zijn bekendheid begon te groeien en de lokale Transit berichtte over een van Jacks gevechten. Hij werd verwelkomd in Engeland en verwelkomd in alle staten voor zijn boksvaardigheden.

In 1849 verhuisde Jack naar New York, trainde in verschillende boksclubs en verwierf nog meer bekendheid. Hij bleef in New York en verhuisde toen naar Kentucky. Daar versloeg hij lokale taaien en verdiende hij de titel van de All-Century Champion. Na zijn overwinning verhuisde hij naar New Jersey en opende een boksschool. Toen hij de sportschool eenmaal had opgericht, maakte hij deze open voor mensen van alle leeftijden en alle lagen van de bevolking; mensen die een paar jaar eerder als spotters zouden worden beschouwd.

De bokscarrière van Jack Johnson tijdens de jaren 1800 was een van de beste boksen van die tijd. Hij won een 17-0 record voor zijn eerste 19 gevechten. Hij ging in 1900 met pensioen nadat hij ondertussen als zwaargewicht kampioen de zwaargewicht titel had gewonnen voor de periode van 1891 en 1902.

Jack stond bekend als een uitstekende rechter van het moment en had iemand van zijn tegenstanders kunnen kiezen op basis van zijn mening over de gevechten. Hij hield het record als de meest succesvolle Britse bokser aller tijden. Hij stierf als gevolg van studies die waren gemaakt met artsen en artsen en voor de preventie van zijn ziekte veroorzaakt door de massale alcoholconsumptie in de jaren 1900. We moeten vermelden dat Jack 75 mensen heeft uitgeschakeld in slechts 50 professionele gevechten. Hij beoefende ook het wetenschappelijk verantwoorde concept van combinaties en handhaafde een zeer technisch niveau van boksen voordat hij in 1964 een boksring voor poppen creëerde. Zelfs vandaag de dag konden er meerdere wereldrecords worden gevestigd met zijn alleen de Prediction Ring.

De volledige titel van 'The One' zal in de geschiedenisboeken worden opgenomen zodra deze is geverifieerd. Alle vele namen van 'The One' zullen als nieuw binnenkomen. Het was een eer om die ene eindelijk te ontmoeten, maar tegelijkertijd is er geen 'Williamson vecht in een boksring'. De bokscarrière van Jack Johnson is een gestopte droom, alleen het verleden, maar het is de bedoeling om opnieuw te beginnen met een andere bokser. Er zijn plannen om de naam van het geschiedenisboek te veranderen in een naam die Johnson uit de titel haalt.